شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

علماي اسلام در برابر توطئه‌هاي دشمنان نبايد سطحي‌نگر باشد، بلكه مي‌بايد به عمق موضوع و رويدادها توجه كنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه، حجت الاسلام و المسلمين عرب، دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت كشور در همايش «روحانيت آگاه، پيشگام مبارزه با انحرافات» که در مشهد، برگزار شد با بيان اينكه اسلام، محور وحدت مسلمانان است، با اشاره به كتاب «مجموعه بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در زمينه انسجام امت اسلامي»، ابرازداشت: قرآن كريم، پيامبر اكرم(ص) و اهل بيت (عليهم السلام)، جمهوري اسلامي، دشمن مشترك امت اسلام، منافع منطقه، فرهنگ، زبان و ... مي‌تواند محورهاي اتحاد مسلمانان باشد.

وي، 14 راه‌كار فرهنگي براي ايجاد و تقويت انسجام اسلامي كه در اين كتاب به آن اشاره شده است را ذكر كرد و افزود: راه‌كارهاي اقتصادي و سياسي نيز مورد توجه مي‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمين عرب، ترسيم ابعاد شخصيت پيامبر گرامي اسلام(ص)، روشنگري روحانيت، ترسيم نمايي از امت اسلام، آگاهي دادن، تلاش براي تقريب مذاهب، هم‌انديشي علماي فرق مختلف، فراموش كردن اختلاف‌ها، ترسيم منشور وحدت، پذيرش اختلاف و ديگر عقايد، كفر به طاغوت، تمسك به اسلام، گذشت از اختلافات و تكيه به نقاط مشترك، تظاهر به وحدت، ترويج روحيه اخوت در بين مسلمانان، دخالت ندادن وحدت در سياست را از جمله راهكارهاي فرهنگي براي وحدت امت اسلام ذكر كرد.

وي برگزاري اجلاس سران كشورهاي اسلامي و اتحاد در برابر دشمن مشترك را از راه‌كارهاي سياسي عنوان نمود و خاطر نشان كرد: ايجاد بازارهاي مشترك اسلامي و گسترش بانك توسعه اقتصادي، یکی از راهكارهاي اقتصادي است.

دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت كشور به بخش ديگر كتاب مذكور اشاره كرد و با بيان اين كه در اين كتاب، عوامل تفرقه‌ساز نيز تشريح شده، گفت: رهبران ديني، نخبگان، متفكران و علماي جهان اسلام، وظيفه سنگيني بر عهده دارند.

وي افزود: شرك، ‌جهالت، تكبر، عصبيت، خودبرتر بيني و ... از عوامل معنوي تفرقه ساز ذكر شده است.

حجت الاسلام و المسلمين عرب، عوامل مادي تفرقه‌ساز را صاحبان قدرت و استكبار جهاني دانست و ابرازداشت: هدف استكبار، از بين بردن اسلام و اقعي می‌باشد تا پیروان این دین در برابر ظالم نايستند و با آنان سازگار باشند.

وي از بين بردن تعصبات و غيرت اسلامي به منظور ايجاد توطئه و حاكميت بر سراسر جهان، تسلط بر منابع و سرمايه‌هاي جهان، تحريك عصبيت‌ها و دامن زدن به اختلافات را از ديگر اهداف استكبار عنوان نمود و خاطر نشان كرد: يكي از ابزارهاي استكبار براي ايجاد تفرقه، استفاده از تبليغات با روش هاي گوناگون چون كتاب، مجله، عناصر نفوذي، اهانت به مقدسات و... است.

دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت كشور با تأكيد بر نقشه دشمن براي اختلاف افكني‌هاي و دامن زدن به اختلافات قوميتي و تحريك اختلاف‌هاي مذهبي، تصريح كرد: علماي اسلام نبايد سطحي نگر باشد بلكه مي‌بايد به عمق موضوع و رويدادها توجه كنند.

وي در ادامه معرفي مطالب و سرفصل‌هاي كتاب مذكور، وجود رژيم صهيونيستي و اشغال فلسطين را از ديگر ابزارهاي تفرقه افكني خواند و گفت: ايجاد تفرقه در كشور منادي وحدت يعني ايران اسلامي، كم‌رنگ كردن شعار ضد صهيونيست و ... از ديگر اين ابزارها است.

حجت الاسلام و المسلمين عرب، با اشاره به انواع تفرقه‌هاي مذهبي، قوميتي، سياسي،‌منطقه‌اي و ..  كه از سوي دشمن طراحي و اجرا مي‌شود، يادآوري نمود: دشمنان اسلام به دنبال اين هستند كه در هر مكان و شرايطي، تفرقه ايجاد كنند.

وي بي توجهي علما به مصالح، غفلت مسلمين، ضعف آنان، اختلافات موجود و برخي ديدگاه‌هاي علماي پيشين را بسترهاي تفرقه افكني دانست و گفت: ضرورت از خود راندن تفرقه افكنان، دوري از طعن و بي احترامي به فرق ديگر، دعوت به محكمات و مشتركات، جايگزين كردن روحيه مفاهمه به جاي مخاصمه و هوشياري در برابر دشمنان اسلام را راهكارهاي مبارزه با تفرقه است.

دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت كشور با بيان اين كه درباره دوري از طعن و بي احترامي به ديگر فرق، خطوط قرمزي با همكاري دفاتر نمايندگي‌هاي ولي فقيه در استان‌ها احصاء شده، ابرازداشت: اين خطوط، بايد مورد توجه همگان و به ويژه علما و روحانيون شيعه و سني باشد.

وي، چهره سازي افراد تند مذهبي توسط رسانه‌ها، طرح عقايد و ديدگاه‌هايي كه موجب عناد شود، برگزاري مراسم تفرقه انگيز، شعارنويسي با جهت‌گيري اهانت، انتشار هرگونه مجله، سايت، كتاب و ...، ايجاد شائبه تبعيض نظام با روحانيون سني و شيعه، ايجاد شائبه خدمت رساني عمراني در مناطق شيعه و سني و ... را به عنوان خطوط قرمز نام برد.

حجت الاسلام و المسلمين عرب ضمن تقدير از اعلام موضع علما در مورد اعمال تكفيري، تصريح كرد: اين اعلام موضع، به موقع علما در مقاطع مختلف، بسيار راهگشا است.

دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت كشور در ادامه سخنان خود درباره نظام آموزشي مدارس علوم ديني اهل سنت و طرح طرح وضعیت سنجی اين مدارس در قالب برنامه‌ای پنج ساله مطالبي ايراد و ابرازداشت: تاکنون 35 هزار کارت هماهنگ شهریه برای طلاب اهل سنت در نظر گرفته شده و همچنین برای هر یک از آنان در سامانه رایانه‌ای پرونده‌ای مجزا تشکیل شده است.

وی با بيان اينكه برای حدود 29 هزار طلبه پرونده الکترونیکی صادر شده است و وضع درسی 13 هزار و143 طلبه در سیستمي با عنوان «نام» پالایش شده، اظهارداشت: حدود 30 درصد از طلاب در سطح مقدماتی، 18 درصد در سطح یک و 52 درصد در سطح دو هستند و این یعنی بیش از نیمی از طلاب فعلی  در سطوح بالا به تحصیل مشغول مي‌باشند.

حجت الاسلام و المسلمين عرب از وجود هزار و 820 مدرس و استاد علوم دینی اهل سنت خبر داد و خاطرنشان کرد: برای تمام طلاب مجوز تدریس صادر شده است و با توجه به تعداد طلاب شاغل به تحصیل در مدارس اهل سنت، 344 مدرسه علوم دینی  وجود دارد كه در ارتباط با مدارس باید به گونه‌ای عمل کنیم که طلاب بتوانند مدارک معتبر و رسمی دریافت کنند تا، این مدارک  مورد توجه و تأیید دستگاه‌های نظام باشند.

وي با بيان اينکه بستر مشاركت و تعامل فعال براي افراد صاحب قلم و نظر و اهل بيان فراهم شده است، گفت: بايد زمينه تعامل و همزيستي و وحدتي كه در جمهوري اسلامي كه تحت سايه نظام جمهوري اسلامي و رهبري معظم انقلاب وجود دارد، به جوامع مختلف عرضه كنيم و اثبات نماييم كه امكان زندگي و انجام وظيفه آزادانه و پايبندي به اصول براي تشيع و اهل سنت وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha